


Juhlava pääsiäiskakku – marsipaanilla koristeltu herkku on pääsiäisen näyttävin ilmestys
2 h 45 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 2 h 15 min
Juhlava, marsipaanilla ja suklaalla koristelty pääsiäiskakku on pääsiäispöydän kruunu ja kaiken lisäksi vielä ihanan mehevä! Kaakaoiset kakkupohjat saavat väliinsä aprikoositäytteen. Maistuisiko?
Reseptin ainekset
10 palaa
Pohja
4 kpl
munaa
1 1/2 dl
sokeria
3/4 dl
perunajauhoja
1 dl
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta
3 rkl
kaakaojauhetta
Kostutukseen
1 dl
kevytmaitoa
Väliin
2 dl
kuohukermaa
380 g
vaniljarahkaa
1 rkl
sitruunamehua
240 g
aprikoosia (säilyke, sokeriliemessä)
Kuorrute
2 dl
kuohukermaa
200 g
tummaa suklaata
Koristeluun
100 g
marsipaania (vihreä)
Marsipaanilla koristeltu pääsiäiskakku valmistuu näin:
- Vaahdota munat ja sokeri.
- Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne vaahtoon. Sekoita varovasti tasaiseksi.
- Kaavi vaahto voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan.
- Paista 200 asteessa noin puoli tuntia. Jäähdytä pohja.
- Leikkaa pohja kahteen osaan. Kostuta ne maidolla.
- Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää rahka ja sitruunamehu. Sekoita.
- Lusikoi täyte pohjalle. Asettele päälle aprikoosinpuolikkaat. Nosta kansi päälle.
- Anna kakun tekeytyä kylmässä muutama tunti tai seuraavaan päivään.
- Valmista suklaakuorrute. Kaada kerma kattilaan ja kuumenna se kiehumispisteeseen. Sekoita joukkoon pilkotut suklaapalat. Odota pari minuuttia. Sekoita tasaiseksi.
- 10Anna kuorrutteen jäähtyä ja paksuuntua hetki, kunnes se on sopivaa levitettäväksi.
- 11Kaada kuorrutetta varovasti kakulle. Levitä se veitsen tai lastan avulla kakun päälle ja reunoille.
- 12Koristele reunat kaulitulla marsipaanilla. Kakun päälle voit tehdä muotin avulla sulatetusta suklaasta esimerkiksi pääsiäispupun tai koristella sen pääsiäiskarkeilla.
Vinkki!
Kurkkaa myös herkullisen mango-vadelmatäytteisen pääsiäiskakun resepti.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat